Που κρύβονται τα Μυρμήγκια;

Θα έχετε δει προφανώς πολλές φορές μυρμήγκια στο σπίτι σας, να σχηματίζουν μεγάλους διαδρόμους διέλευσης στο μπαλκόνι, στο μπάνιο ή στην κουζίνα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, ψάχνοντας τροφή και νερό. Με την άνοιξη να πλησιάζει, θεωρήσαμε σκόπιμο να γράψουμε ένα άρθρο για αυτόν τον ενοχλητικό επισκέπτη καθώς και μερικές συμβουλές αποτροπής της εισβολής τους στο σπίτι ή την επιχείρησή μας.

Μυρμήγκια

Μια πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως τα μυρμήγκια προσβάλλουν τις κουζίνες κατά 96% και τα μπάνια κατά 89%, ποσοστά εξαιρετικά υψηλά.

Κουζίνα

Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη σε κανέναν από εμάς πως η κουζίνα είναι το αγαπημένο στέκι των μυρμηγκιών. Εκεί θα βρουν ότι χρειάζονται: Νερό στον νεροχύτη και υπολείμματα τροφίμων που εμείς μπορεί να μην τα βλέπουμε καν, ασχέτως με το πόσο σχολαστικοί μπορεί να είμαστε στο καθάρισμα. Εννοείται πως ένας μη σχολαστικός καθαρισμός αποτελεί ισχυρό παράγοντα έλξης των μυρμηγκιών. Θα σας προτείνουμε μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακρυά από την κουζίνα σας:

– Αποθηκεύστε γλυκά και γλυκαντικές ουσίες, όπως ζάχαρη, σιρόπια κτλ. σε πλαστικά δοχεία που κλείνουν ερμητικά και σκουπίστε τα προκειμένου να αφαιρέσετε τυχόν κολλώδη υπολείμματα.

– Καθαρίστε τα υπολείμματα λίπους που έχουν πέσει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Τα υπολείμματα λίπους είναι ακαταμάχητη νοστιμιά για όλα τα έντομα.

– Συσκευασίες χυμών θα πρέπει να απορρίπτονται στα σκουπίδια με το που τελειώνουν. Επίσης να πετάτε τις σακούλες με τα σκουπίδια σε τακτική βάση.

– Προσοχή στις φρουτιέρες. Τα μυρμήγκια αγαπούν ιδιαίτερα τα φρούτα, ειδικά αυτά που είναι παραγινομένα.

– Προσοχή επίσης στις διαρροές του νεροχύτη. Τα μυρμήγκια ψάχνοντας για νερό είναι σίγουρο πως θα καταφύγουν στα σημεία διαρροής.

– Εάν έχετε κατοικίδια, καθαρίζετε συχνά τα υπολλείματα τροφών και πλένετε καλά τα μπολ.

Μπανιο - Ντουζιέρα

Τα σημεία του σπιτιού ή της επιχείρησης που έχουν υγρασία προσελκύουν τα μυρμήγκια, συνεπώς το μπάνιο αποτελεί νούμερο ένα στόχο τους. Το μυρμύγκι ξυλουργός για παράδειγμα χτίζει την φωλιά του πίσω από τα πλακάκια του μπάνιου ή κάτω από νιπτήρες και νεροχύτες. Για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια να εισβάλλουν στο μπάνιο σας, θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

– Τακτική επιθεώρηση κάτω από τους νιπτήρες, πίσω από τις τουαλλέτες και φανερές σωληνώσεις για τυχόν διαρροές.

– Σχολαστικός καθαρισμός του μπάνιου και του πατώματος με χλωρίνη. Σκουπίστε το εσωτερικό των συρταριών με ζεστό σαπουνόνερο αν γίνεται.

– Ελέγξτε τα σαμπουάν, τις λοσιόν και τα δοχεία υγρού σαπουνιού για τυχόν υπολειμματικές διαρροές.

Άλλα σημεία προσβολής από Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια μπορούν να βρουν και άλλα σημεία εισβολής στον χώρο σας. Μερικά από αυτά είναι:

– Μέσα σε τοίχους (73%)

– Κρεββατοκάμαρες (61%)

– Σαλόνια (60%)

– Υπόγεια (54%)

– Μονάδες θέρμανσης και Air Conditions (37%)

Όπως καταλάβατε μπορούν να εισβάλλουν παντού. Για να μειώσετε τις πιθανότητες εισβολής θα πρέπει να επισκευαστούν οι τρύπες στις σίτες, να στοκαριστούν εξωτερικές ρωγμές του σπιτιού και να κλαδεύετε κλαδιά από κοντινά δέντρα που τα κλαδιά τους “μπαίνουν” στο μπαλκόνι σας. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο σκαπανέα της φύσης και θα κάνει το παν για να φτιάξει την φωλιά του σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε τροφή σημείο.

Απεντόμωση για Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια θεωρούνται ένα από τα δυσκολότερα έντομα στην Απεντόμωση λόγω του ότι οι φωλιές τους είναι πολυάριθμες και αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο τον φαρμάκων και αλλάζουν την πορεία τους μακρυά από τα σημεία που έχουν ψεκαστεί. Επίσης, οι φωλιές τους ενδέχεται να έχουν πολλά διαμερίσματα και να καταφεύγουν σε ασφαλές διαμέρισμα σε περίπτωση που το κύριο διαμέρισμα ψεκαστεί. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε την παρουσία μυρμηγκιών στο σπίτι ή την επιχείρησή σας επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. Έχουν σημειωθεί πτώσεις ολόκληρων σοβάδων από την παρουσία των μυρμηγκιών. Η Enex. διαθέτει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση των μυρμηγκιών. Θα πρέπει να ξέρετε όμως πως ενδέχεται να χρειαστούν και δύο επισκέψεις των τεχνικών μας για να αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα. Όπως είπαμε και πριν, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίμονο και ευέλικτο έντομο.