Μπορούμε να ξεφορτωθούμε τελείως τα Ποντίκια;

Παρότι μικρά σε μέγεθος, τα ποντίκια είναι πολυμήχανα πλάσματα, ικανά να προσαρμοστούν τάχιστα σε νέα περιβάλλοντα, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων. Επίσης, παλαιότερες αλλά και πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν πως τα τρωκτικά εν γένει, αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο για την δημοόσια υγεία. Όταν ο καιρός είναι κρύος το ποντίκια αναζητούν ενστικτωδώς την ζεστασιά και εισβάλλουν τουλάχιστον στο 25% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Όπως ξέρουμε οι περισσότεροι, είναι φορείς πολλών βλαβερών μολύνσεων και προκαλούν καταστροφές καθιστώντας τους ως έναν εισβολέα ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μπορούμε όμως να ξεφορτωθούμε εντελώς τα ποντίκια; Μάλλον όχι. Όμως αυτό εδώ το άρθρο θα σας δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να τα αποτρέψετε από τους χώρους σας, στο βέλτιστο δυνατόν.

Συμβουλές Απώθησης Ποντικιών

– Ο έγκαιρος εντοπισμός τους είναι κλειδί για την απομάκρυνσή τους. Ελέγξτε τους χώρους σας για τυχόν περιτώμματα και τυχόν ροκανίσματα-δαγκωματιές σε ξύλινες επιφάνειες ή σε γωνίες πόρτας.

– Σφραγίστε τυχόν ρωγμές και τρύπες του σπιτιού σας. Αποφύγετε την σιλικόνη. Χρησιμοποιήστε στόκο οικοδομών ή ανθεκτικότερα υλικά. Εν ανάγκη χτίστε ξανά αυτές τις τρύπες και τις ρωγμές.

– Μην αφήνεται εκτεθιμένες τις τροφές κατοικιδίων. Χρησιμοποιήστε δοχεία που κλείνουν ερμητικά (αεροστεγώς).

– Μην δημιουργείτε σωρούς από χαρτιά στην αποθήκη σας.

– Πετάτε τα οικιακά σκουπίδια σε καθημερινή βάση. Καλό είναι μια φορά την εβδομάδα ή και παραπάνω να πλένετε και τον οικιακό σκουπιδοτενεκέ.

– Εάν υπάρχουν χαλαρά κονιάματα γύρω από τα παράθυρα ή από τις πόρτες σας, αν είναι δυνατόν ξαναχτίστε τα.

– Βεβαιωθείται πως οι σοφίτες, τα υπόγεια, το γκαράζ δεν κατακρατούν υγρασία και είναι χώροι καλά αεριζόμενοι.

– Τοποθετείστε “αεροστόπ” στην βάση της πόρτας σας, επισκευάστε τυχόν διαρροές σε σωληνώσεις, επισκευάστε κατεστραμμένες σίτες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως η απομάκρυνση των τρωκτικών από το σπίτι ή την επιχείρησή σας είναι μια χρονοβόρα υπόθεση. Απαιτεί την χρήση δολωματικών σταθμών οι οποίοι θα πρέπει να επιθεωρούνται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, για τους πρώτους τρεις μήνες. Το καλό νέο είναι πως η Enex. χρησιμοποιεί δολώματα καινούργιας τεχνολογίας που εξολοθρεύουν μια και καλή τον μολυσματικό και επικίνδυνο αυτόν εισβολέα. Σε περίπτωση που έχετε υποψιαστεί πως ο χώρος σας έχει προσβληθεί από τρωκτικά, επικοινωνήστε μαζί μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε έναν δωρεάν έλεγχο.