Πως έρχονται στο Σπίτι μας οι Κοριοί;

Οι κοριοί τρέφονται με το ανθρώπινο αίμα για παραπάνω από 3.300 χρόνια και συνεχίζουν να είναι ένα από τα πλέον μολυσματικά έντομα που προσβάλλουν σπίτια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, στρατώνες, ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Λόγω της ικανότητάς τους να περνούν απαρατήρητοι, κρύβονται σε βαλίτσες, ρούχα και άλλα αντικείμενα και έτσι με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις. Οι κοριοί μολύνουν τάχιστα κάθε τύπο εσωτερικού περιβάλλοντος, αρκεί να υπάρχει άμεσα διαθέσιμο γεύμα αίματος. Μόλις βρεθούν σε ένα νέο περιβάλλον, μπορούν να μολύνουν πολλά μέρη πέρα από το κρεβάτι, όπως καναπέδες και καρέκλες, κορνίζες, κουρτίνες, λούτρινα ζωάκια, ηλεκτρολογικούς πίνακες και πρίζες.

Κοριοί

Πως έρχονται όμως οι κοριοί στο σπίτι μας και ακόμα χειρότερα, στο κρεββάτι μας; Η απάντηση είναι απλή. Από εμάς τους ίδιους αν στις καλοκαιρινές μας διακοπές πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο το οποίο είχε ήδη επιμολυνθεί από κοριούς. Ή από κάποιο μέλος της οικογένειας μας το οποίο νοσηλεύτηκε σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική που είχαν και αυτά με την σειρά τους επιμολυνθεί. Ή από κάποιο μέλος της οικογενειάς μας που υπηρετεί στον Στρατό ή σε κάποιο άλλο Σώμα Ασφαλείας, όπου εκεί πολλά άτομα μαζί βρίσκονται μαζί στον ίδιο χώρο. Όπως καταλάβατε οι κοριοί αγαπούν τον συνωστισμό.

Ένας ακόμα σύνηθης αλλά λιγότερο γνωστός τρόπος μετάδοσης του κοριού στο σπίτι μας είναι από μεταχειρισμένα έπιπλα ή και άλλα αντικείμενα που βρίσκουμε παρατημένα και τα φέρνουμε στο σπίτι μας. Θα σας προτείναμε να αποφεύγετε να κάνετε κάτι τέτοιο. Φροντίστε να επιθεωρείτε πάντα σχολαστικά τους χρησιμοποιημένους καναπέδες, τα στρώματα σας ή τους σομιέδες και άλλα αντικείμενα πριν τα φέρετε μέσα στο σπίτι σας.

Τι πρέπει να κάνετε αν επιμολυνθεί το σπίτι σας από κοριούς

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι κοριοί τρέφονται με μεγάλες ποσότητες ανθρώπινου αίματος και αναπαράγονται ταχύτατα. Από την στιγμή που αντιληφθείτε πως το σπίτι σας έχει κοριούς καλέστε μας άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουμε την απεντόμωση. Όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να γνωρίζετε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επίμονο και ανθεκτικό έντομο, με εξαιρετικά αυξημένη την ικανότητα να κρύβεται. Αυτό σημαίνει πως για την απεντόμωση από κοριό θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο επισκέψεις, μιλώντας πάντα για ήπια προσβολή. Η Enex. διαθέτει τεράστια εμπειρία στην καταπολέμηση των κοριών από σημεία που είχαν υποστεί βαριάς μορφής προσβολή από κοριούς.