Ψύλλος του Ανθρώπου (Pulex irritans)

Ψύλλος

Ο ψύλλος είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και επίμονο έντομο που τρέφεται με το αίμα των θηλαστικών και των πτηνών. Το άλμα του είναι 200 φορές μεγαλύτερο από το μήκος του σώματός του, γεγονός που το καθιστά τον καλύτερο άλτη του ζωικού βασιλείου.

Το δάγκωμά του εκτός από ενοχλητικό, καθώς προκαλεί έντονη φαγούρα, είναι και επικύνδυνο λόγω του ότι ο ψύλλος αποτελεί ενδιάμεσο ξενιστή για πολλά βακτήρια και μικροοργανισμούς. Συνεπώς, ο ψύλλος είναι ικανός να διευκολύνει στην εξάπλωση των επιδημιών όπως π.χ. την βουβωνική πανώλη (μαύρο θάνατο) που εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα.

Μερικές από τις ασθένειες που μπορεί να μεταδώσει ο ψύλλος είναι ο τυφοειδής πυρετός, η βουβωνική πανώλη, ο κεστοειδής σκώληκας (ταινία), η αιματομπαρτονέλλα, η αλλεργική δερματίτιδα, κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πως έχετε προσβληθεί από ψύλλους, σας συνιστούμε να λάβετε άμεσες ενέργειες για την εξόντωσή του. Η Enex. διαθέτει τις μεθόδους και τα φάρμακα που εξολοθρεύουν τον ψύλλο σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν βρίσκονται (εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο). Σε αυτό εδώ το σημείο θα πρέπει να ξέρετε πως οι ψύλλοι δεν καταπολεμούνται από μία και μόνο επίσκεψη. Πρόκειται για το πλέον επίμονο έντομο και για αυτό η καταπολέμησή του είναι σχετικά χρονοβόρα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τους ψύλλους, επισκεφθείτε το Blog μας, πατώντας εδώ.