Μυρμήγκι Καμπόνωτος (Camponotus Sp.)

Μυρμήγκι

Το μυρμήγκι θεωρείται ένα από τα πλέον επιτυχημένα έντομα λόγω της ικανότητας επιβίωσής τους, όπως επίσης θεωρείται και ο καλύτερος σκαπανέας της φύσης. Κατασκευάζουν δαιδαλώδεις φωλιές μέσα στα κτήρια καθιστώντας αρκετά δύσκολο τον εντοπισμό της φωλιάς τους και συνεπώς την εξόντωσή τους. Εντοπίζουν την τροφή τους σε ακτίνα 90 μέτρων από την φωλιά τους. Είναι επίσης εξαιρετικά επίμονο έντομο.

Τα μυρμήγκια γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν εισβάλλους στον χώρο μας. Κάποια είδη εξ αυτών αποτελούν και δημόσιο πρόβλημα υγείας ενώ μπορούν να προκαλέσουν και βραχυκυκλώματα σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ή ακόμα και καταρρεύσεις τοιχίων.

Ο πλέον αξιόπιστος τρόπος καταπολέμησης μιας αποικίας μυρμηγκιών είναι τα ελκυστικά δολώματα τα οποία τα καταναλώνουν και τα μεταφέρουν εντός της αποικίας τους. Εφαρμόζεται επίσης και ο ψεκασμός των διαδρόμων πορείας τους, ο οποίος τους ανακόπτει ουσιαστικά της πηγές ανάκτησης νερού και τροφής.

Οι τεχνικοί απεντόμωσης της Enex. διαθέτουν τεράστια εμπειρία στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών και εγγυημένα θα σας απαλλάξουν από αυτόν τον επίμονο επισκέπτη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα μυρμήγκια, επισκεφθείτε το Blog μας, πατώντας εδώ.