Απολυμάνσεις

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία καταπολεμούνται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, όπως ιοί, βακτήρια και αλλεργιογόνα. Η κυριότερες μέθοδοι είναι ο νεφελοψεκασμός (fogging) ή η υγρή αποστείρωση. Μια απλή μέθοδος υγρής αποστείρωσης που κάνει ο καθένας μας, είναι ο καθαρισμός με χλωρίνη στο σπίτι μας. Η μέθοδος του νεφελοψεκασμού όμως απαιτεί ειδικό μηχάνημα, τον νεφελοψεκαστήρα (fogger), το οποίο βγάζει εξαιρετικά μικρό μέγεθος σταγόνας. Οι νεφελοψεκαστήρες της Enex. έχουν μέγεθος σταγόνας 2μm (2 μικροχιλιοστά). Το μέγεθος αυτό είναι ίσο με το μισό πάχος της ανθρώπινης τρίχας και είναι εντελώς ανώδυνο για τις συσκευές υψηλής τεχνολογίας (Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Φωτοτυπικά Μηχανήματα, Laptops, κ.ά), επειδή δεν προκαλεί βραχυκυκλώματα ή μικροβραχυκυκλώματα στις συσκευές αυτές. Για τον λόγο αυτό μας έχουν προτιμήσει πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις που έχουν στην κατοχή τους συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

απολύμανση
Απολύμανση Covid-19

Απολύμανση Covid-19

Η απολύμανση για Covid-19 που διεξάγει η Enex. γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την μέθοδο του νεφελοψεκασμού. Το χημικό που χρησιμοποιείται είναι διοξείδιο του χλωρίου το οποίο είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του.

Ο ψεκασμός για Covid-19 μπορεί να είναι προληπτικός ή κατασταλτικός. Προληπτικός εκεί που υπάρχει η υποψία πως ο χώρος έχει επιμολυνθεί με Covid και κατασταλτικός εκεί που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid και ο ψεκασμός πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν επιμολύνσεις επιπλέον χώρων ή ανθρώπων.

Εδω θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε περιστατικά επιβεβαιωμένων επιμολύνσεων, επεμβαίνουμε άμεσα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.